074 300 99 00
Solicita oferta
Filtreaza dupa
Transport
Plecare
Pret pe persoanaMoscova este cel mai mare oras din Rusia si capitala acesteia, precum si al saselea cel mai mare oras din lume. De asemenea, orasul este cel mai populat si cel mai important centru cultural, istoric si economic din Rusia. Moscova este foarte cunoscuta pe plan mondial, nu numai datorita faptului ca se intinde pe o suprafata imensa de pamant, de aproximativ 2000 de kilometri patrati, ci si datorita faptului ca aici traiesc unele dintre cele mai cunoscute personalitati. Reuseste sa atraga anual cateva milioane de vizitatori.

Denumirea capitalei tarii vine de la raul cu acelasi nume, Moskva. Orasul gazduieste si cea mai mare cetate din Rusia, care dateaza din Evul Mediu, fortareata Kremlin. In zilele noastre, aceasta este ocupata de resedinta presedintelui rus, aici avandu-si birourile administrative si angajatii Guvernului Federatiei Ruse. Cetatea este recunoscuta de catre UNESCO, un sit cultural de mare importanta pentru Patrimoniul Mondial.

Orasul detine patru aeroporturi internationale, si este baza unui numar important de companii aeriene.

Moscova a fost atestata in al XII-lea, mai exact din anul 1147 si de atunci pana astazi, in oras s-au stabilit numeroase populatii apartinand mai multor culturi. De-a lungul timpului, acest oras a cunoscut cateva evenimente nefaste, precum incendierea de catre fortele franceze in anul 1812, cand a fost distrusa aproape in totalitate fortareata Kremlin, fapt pentru care acesta a trebuit sa fie reconstruit si reconsolidat. In secolul al XV-lea, tatarii au jefuit si au ars cetatea, impreuna cu tot orasul. In secolul al XVI-lea, orasul a fost atacat de catre armatele poloneze in coalitie cu cele lituaniene. In secolul al XVII-lea, in Moscova s-au desfasurat mai multe conflicte si revolte. De-a lungul secolelor al XV-lea si al XVII-lea, Rusia a fost cuprinsa de epidemiile de ciuma, mai mult de jumatate din populatia tarii decedand in urma acestei boli. Cand Petru cel Mare a ajuns la putere, Moscova a incetat sa mai fie capitala tarii, aceasta fiind mutata la Sankt Petersburg. In timpul invaziei armatei franceze, conduse de Napoleon Bonaparte, rusii au ars orasul si au otravit apa din fantani, in acest mod fortandu-i sa plece.

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Daca oferta dorita nu se afla in lista de mai sus, te rugam

Cere ofertă personalizată!