074 300 99 00

:: Informatii generale bilete de avion

Bilete de avion

Just Travel este permanent preocupata sa ofere un pret competitiv, alternative si servicii multiple atunci cand furnizeaza servicii de ticketing. 

Prin intelegerea specificului calatoriilor de afaceri si importanta fie a flexibilitatii privind schimbarea de ultim moment a avionului, fie nevoia de a rezerva la cel mai mic pret, noi suntem in masura sa furnizam servicii menite sa satisfaca cerintele clientilor.


Angajatii Just Travel nu sunt doar experti in rezervarea de variante de zbor flexibile, dar sunt si dedicati spre a optimiza cat mai bine bugetele pentru calatoriile de afaceri prin utilizarea unor tehnici specifice menite sa ofere reduceri substantiale fata de preturile publicate.


In situatiile in care compania dumneavoastra are un volum de zboruri suficient, Just Travel poate negocia tarife speciale pentru dumneavoastra cu compania aeriana, pe ruta aeriana pe care calatoriti mai des.

Cele mai multe informatii despre destinatii si tarife le puteti obtine consultand unul din agentii departamentului de ticketing ,pe care il puteti contacta direct prin e-mail  (rezervari@just-travel.ro) sau telefon : 021 2600304 / 05.
Imediat dupa stabilirea detaliilor calatoriei si modului de efectaure a platii (numerar, carte de credit, ordin de plata), biletul de avion poate fi transmis prin e-mail la adresa mentionata. Astfel, va puteti face toate aranjamentele de calatorie fara a va mai deplasa pana la biroul nostru.

Pentru a beneficia de varianta optima de zbor, agentii Departamentului de Ticketing Aerian va stau permanent la dispozitie pentru o informare prompta si corecta cu privire la:companii aeriene si orare de zbor, tarife si bagaje, proceduri de reconfirmare , reemitere, rambursare partiala sau totala , programe de fidelizare, vize de tranzit si asistenta in privinta necesitatii vizelor .

Conditii generale de comercializare a biletelor de transpor aerian

Consideram ca e in favoarea Dumneavoastra sa cunoasteti cateva conditii si reglementari generale ale companiilor aeriene:

• reducerile oferite, in general, de companiile aeriene, pe categorii de varsta sunt:
- infanti (copii sub 2 ani): 90% reducere din tariful de adult
- copii (intre 2 si 12 ani neimpliniti): 33% reducere din tariful de adult
- tineri (intre 12 si 25 ani neimplinit): 10% reducere din tariful de adult, sau pot exista tarife speciale pentru bilete cu valabilitate mare (6 luni sau 1 an)
- varstnici (doamne peste 55 ani / domni peste 60 ani): 10% reducere din tariful de adult, sau pot exista tarife speciale pentru bilete cu valabilitate mare (6 luni sau 1 an) 
• prezentarea la aeroport pentru inregistrare se face cu cca. 2 ore inainte de ora stabilita pentru decolare;
• limitarea bagajului se face astfel:
- dimensiuni: suma totala (lungime + latime + inaltime) este de: max. 158 cm pentru bagaj de cala si max. 115 cm pentru bagaj de mana;
- greutate:
  • pentru SUA si CANADA: 1 piesa de max. 23 Kg (pt. al doilea bagaj de max. 23 Kg se plateste 50 EUR) = bagaj de cala si
    1 piesa de 10 Kg = bagaj de mana; 
  • pentru RESTUL LUMII: 1 piesa de 23 Kg = bagaj de cala si
    1 piesa de 5 Kg bagaj = de mana; 
• exista o serie de articole considerate primejdioase, care din motive de siguranta, nu pot fi transportate in bagajul pasagerilor (detalii gasiti in anexa biletului de avion); 
• este indicat sa se reconfirme zborul de intoarcere cu cel putin 72 de ore inainte de ora plecarii;
• este indicat sa ceri informatii despre programul de fidelizare al companiei aeriene cu care calatoresti pentru a putea beneficia de avantajele oferite membrilor;
• pasagerii cu probleme medicale si pasagerele insarcinate (in mai mult de 7 luni) vor putea calatori numai cu acordul scris al medicului, obtinut cu maxim 7 zile inaintea datei zborului;
• animalele domestice de companie sunt acceptate la bord numai cu rezervare confirmata si numai cu model aprobat de cusca;
• este util sa respectati recomandarile personalului de insotire la bord.

Pentru informatii suplimentare privind conditiile contractuale IATA si alte notificari importante click AICI.

Informatiile pe care agentia de turism vanzatoare este obligata sa le ofere pasagerilor care achizitioneaza bilete de avion sunt urmatoarele:

Natura zborului: Regulat/charter/low fare (rezervare efectuata in alta parte decat in CRS), 
Costul biletului defalcat: pret de baza, taxe aeroport, taxa de serviciu etc. 
Conditiile tarifare ale biletului: 
• Posibilitatea de a se modifica datele de calatorie si in ce conditii, 
• Posibilitatea de a se rambursa partial sau total contravaloarea biletului si in ce conditii, 
• Conditiile de emitere a biletului cu un minim de timp in avans; 
Tip bilet emis: electronic / paper, 
Cantitatea de bagaje pe pare pasagerul are dreptul sa o transporte gratuit, atat ca bagaj de mana, cat si ca bagaj de cala, precum si costul/kg a bagajului ce depaseste greutatea admisa, 
Orele de operare, decolare, aterizare, escala, 
Itinerariul de zbor, 
Compania aeriana care opereza pe ruta solicitata, 
Timpul minim necesar de prezentare la ghiseul de imbarcare, 
Informatii in cazul pierderii biletului, 
Moneda de emitere a biletului: RON/EURO, 
Modalitatea de plata: cash, card, factura, 
Nivelul taxelor de serviciu pentru: 
• Emitere a biletului 
• Reemitere 
• Schimbare data de rezervare 
• Rambursare totala sau partiala a biletului 
• Alocarea locului in avion 
Dupa emiterea biletului de calatorie, toata responsabilitatea privind efectuarea calatoriei revine companiei aeriene. 
Se recomanda pasagerilor verificarea conditiilor de calatorie cu 24 de ore inainte de data de operare. (call center aeroport, site companie transportatoare, agentie de turism)