074 300 99 00
Solicita oferta
Filtreaza dupa
Plecare
Pret pe persoana

Vechi sat săsesc, care poartă arhitectura specifică (case masive cu porţi înalte), Cristian respiră încă aerul patriarhal al trecutului. Biserica fortificată din centru, foarte bine conservată, tronează impunătoare peste aşezarea din care saşii au plecat. Cei emigraţi în Germania nu şi-au uitat rădăcinile; ei susţin financiar renovarea şi întreţinerea bisericii, care a rămas în sarcina bătrânilor comunei. Tot aici se află şi rezervaţia stejarilor seculari şi o comunitate care nu a uitat de obiceiuri şi tradiţii.Cristian (Neustadt, Keresztényfalva) se situează la 9 km de municipiul Braşov, în drum spre Bran.

În anul 1211 Regele Andrei al ÎI-lea al Ungariei cheamă cavalerii teutoni în Ţara Bârsei, ca apărători ai coroanei regale. Coloniştii saşi, veniţi odată cu cavalerii teutoni, au rămas în Ţara Bârsei după alungarea cavalerilor în 1225, trăind alături de populaţia română. Prima atestare documentară datează din anul 1362 când este menţionat ca Krestyenflau, într-o scrisoare a regelui Ludovic de Anjou, apoi în 1367 când localitatea apare sub numele de Villa Cristiani. În anul 1368 apare sub denumirea germană de Neustatt, care a şi rămas că denumire germană a localităţii Neustadt (Oraşul Nou). Legenda spune că denumirea de Cristian ar proveni de la numele „Cristina” fiică unui înstărit din Râşnov care ar fi înfiinţat această comună.

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Daca oferta dorita nu se afla in lista de mai sus, te rugam

Cere ofertă personalizată!