074 300 99 00
Solicita oferta
Filtreaza dupa
Transport
Plecare
Pret pe persoanaPe Marea Baltica, in capatul Golfului Finic, pe raul Neva, descoperim al doilea oras ca marime din Federatia Rusa si cel mai important port comercial din Marea Baltica – Sankt Petersburg. Regiunea dispune de un numar de insule, situate in largul marii, precum Yelagin, Vasilyesky, Kotlin si Petrogradsky.

Denumirea orasului provine de la Sfantul Petru, ocrotitorul sau, insa, de-a lungul timpului, acesta a mai purtat denumirea si de Petrograd. Orasul a fost fondat in anul 1703 de catre tarul Petru cel Mare al Rusiei. Sankt Petersburg a fost dintotdeauna unul dintre cele mai importante orase ale tarii, din anul 1713 pana in anul 1728 si din anul 1732 pana in anul 1918, a fost capitala Rusiei. Inainte, in aceasta regiune, la gura de varsare a raului Neva, in locul unde in zilele noastre se gaseste Sankt Petersburg, se afla asezarea Nyen, loc in care suedezii au construit o cetate in secolul al XVI-lea, denumita Nyenskans. Tarul Petru cel Mare avea nevoie de un oras port prin care sa poata avea legaturi maritime mai bune. Astfel, in anul 1703 a cucerit orasul Nyen, i-a schimbat numele in Sankt Petersburg si a construit pe Insula Zayachy prima cetate din caramida, Fortareata Petru si Pavel. Sub supravegherea lui Alexandru Mensikov, a inceput sa se construiasca Sankt Petersburg, cu ajutorul taranilor si a prizonierilor suedezi care au fost capturati in urma cuceririi orasului Nyen. Tarului i s-a parut atat de frumoasa aceasta regiune, incat in anul 1713 a mutat capitala Rusiei aici.

Din anul 1716, in Sankt Petersburg s-a inceput construirea mai multor cladiri importante, arhitectul sef fiind pe atunci Jean Baptiste Alexandre Le Blond. Majoritatea constructiilor din timpul domniei tarului Petru cel Mare poarta amprenta stilului baroc. In anul 1725 Petru cel Mare a murit, fiind urmat la tron de catre fiul acestuia, Petru al II-lea.

El a mutat din nou capitala tarii la Moscova si abia in anul 1732, la ordinul imparatesei Anna, Sankt Petersburg a redevenit capitala Imperiului Rus. Timp de 186 de ani, orasul a fost cel mai important din tara, pana la revolutia comunista din anul 1917, cand Moscova a devenit din nou capitala tarii. In timpul Primului Razboi Mondial, orasul a fost denumit Petrograd.

In anul 1924, cand a murit Lenin, orasul a primit denumirea de Leningrad, in memoria acestuia.
Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Daca oferta dorita nu se afla in lista de mai sus, te rugam

Cere ofertă personalizată!