074 300 99 00
Solicita oferta
Filtreaza dupa
Plecare
Pret pe persoanaRepublica Singapore este situata in Asia de Sud-Est si are o suprafata de 704 km², cu o populatie de 5.183.700 locuitori (2011) si o densitate de 7.315 loc/km². Limbile oficiale vorbite in Singapore sunt chineza, malaeza, tamil si engleza.

„Orasul leilor”, asa cum este tradus Singapore, in limbaj local, este format din insula omonima si alte 62 de mici insule, despartite de Peninsula Malacca, prin Stramtoarea Jahore si de Insula Sumatera, prin Stramtoarea Singapore.

Fondat la inceputul secolului XII si ocupat la inceputul secolului XIV, de catre Regatul Indonezian Madjapahit, Singapore ramane, pentru mult timp, o regiune frecventata de pescari si pirati. In anul 1819, sir Thomas Stamford Raffles reintemeiaza orasul, iar in anul 1867, regiunea este declarata colonie a Imperiului Britanic. Situat la punctul de intalnire al cailor comerciale dintre China, India si Indonezia, Singapore inregistreaza o dezvoltare economica deosebita in secolul XIX – XX, devenind cel mai mare si important port din sud-estul Asiei. In anul 1959, obtine dreptul la autoguvernare, iar in 1963, isi declara independenta fata de Imperiul Britanic.

Beneficiind de un aparat administrativ autoritar, Singapore cunoaste o stabilitate social – politica care i-a asigurat dezvoltarea economica, precum si modernizarea rapida, situandu-l in fruntea „celor 4 dragoni ai Asiei de sud-est”, sigla ce reuneste cele mai dezvoltate state din aceasta parte a lumii, respectiv, Hong Kong, Coreea de Sud, Taiwan si Singapore. Din punct de vedere administrativ, mult timp, Singapore nu a fost divizat in unitati adminsitrative, dat fiind faptul ca ocupa o suprafata teritoriala atat de mica. Totusi, la sfarsitul anilor '90, tara a fost impartina in regiuni, care, la randul lor, se divid in zone de dezvoltare urbana. Centrul politic, economic si cultural se afla in Singapore, totodata, capitala a tarii, situat in extremitatea sudica a insulei omonime, unde este concentrata majoritatea populatiei tarii. Este unul dintre cele mai mari orase port din lume, asigurand, in special, tranzitul cu marfuri intre tarile din Asia si cele din Europa si SUA. Portul gazduieste sediul a peste 150 de companii maritime din 80 de tari, de pe toate continentele.

In Singapore se afla importante centre universitare si culturale, printre care biblioteci, galerii de arta si muzee si edificii precum - Moscheea Alba si Moscheea Sultan, alaturi de Templul hindus Sri Mariamman si Templul virtutii, fara a neglija multitudinea de statui dedicate lui Buddha. O tara, la prima vedere conservatoare, este, in acelasi timp, una dintre promotoarele liberalismului, iar armonia religioasa si etnica este promovata la scara larga, considerand ca se afla la baza construirii unei identitati a locuitorilor din Singapore.

Supranumit „orasul verde”, Singapore are nu mai putin de 50 de parcuri si 4 rezervatii naturale. Gradina botanica, Hort Park, Rezervatia MacRitchie sau Timah Bukit sunt parcuri care protejeaza numeroase specii de flora si fauna. Totodata, se numara si printre cele mai curate orase din lume, cu cea mai redusa rata a criminalitatii, oferind un grad ridicat de siguranta turistilor.

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Daca oferta dorita nu se afla in lista de mai sus, te rugam

Cere ofertă personalizată!